Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Citroen DS 4S

Predstavljanje luksuznog DS brenda na evropskom tržištu 2009. godine je bio veoma bitan momenat za Citroen. U rekordnoj 2012. godini je prodato preko 117.000 vozila dok je prošla godina bila nešto lošija sa 75.000 kupaca.

Citroen se sada okreće kineskom tržištu, koje je najveće na svetu, gde plan za sada nije ostvaren. Naime, do sada francuski proizvođač vozila je isporučio tek oko 23.000 vozila na godišnjem nivou, što je veoma razočarajuća cifra posebno kada se zna da je 2013. godini u Kini otvorena potpuno nova fabrika.

U 2016. godini DS je predstavio tri nova modela za ovo tržište (5, 5 LS i 6), a sada na tržište stiže i potpuno novi 4S. Predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Pekingu, 4S će za sada da bude najmanji i najjeftiniji automobil kompanije i urađen je specifično za kineske kupce.

Citroen kaže da je 4S dizajniran i razvijen u Francuskoj, ali da će se proizvoditi u Kini i da predstavlja ulazak francuskog giganta u klasu kompaktnih premijum hetč vozila u kojoj već dominiraju Mercedes A-Class, BMW 1-Series i Audi A3. Kupac će moći da bira između nekoliko turbo benzinskih motora, a ponuda startuje sa poznatim 1.2L PureTech motorom od tri cilindra sa evropskog tržišta u verzijama sa 109 ks i 129 ks.

Jedina opcija je takođe poznati 1.8L THP benzinac u verzijama sa 158 ks i 197 ks, a u svim slučajevima snaga se prenosi na prednje točkove preko šest brzina automatskog menjača.

U poređenju sa evropskim rođakom DS 4, kineski 4S takođe deli platformu sa Citroenom C4, ali je nešto veći sa ciljem da se oslobodi veći prostor na zadnjim sedištima, koji je kineskim kupcima veoma bitan. Kada je reč o samom enterijeru, Francuzi obećavaju da će on biti veoma kvalitetno urađen sa bogatim izborom standardne i opcione opreme. Citroen tako kaže da je za kontrolnu tablu koristio najbolje materijale, a da će udobnost i tišina, koji generalno krase francuske automobile, biti među najboljim u klasi.

 

Citroenov sledeći korak je da poveća broj salona, koji trenutno broji 96 u 60 kineskih gradova, a u planu je povratak na američko tržište.

PROČITAJTE JOŠ
Ajkula - Povratak u budućnost

Ukoliko do toga i dođe, teško je očekivati francuskog giganta u Americi minimalno za šest do deset godina, a 4S bi mogao da bude jedan od ključnih proizvoda kompanije. 

 

autor teksta: Talladega
foto: Citroen
brzabrzina.com

Komentari

comments powered by Disqus