Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Novo:Jeep Grand Cherokee Trailhawk

Dok publika čeka na novi Jeep Grand Cherokee Hellcat, koji bi trebao da pruža preko 700 ks, američki proizvođač vozila je odlučio da u ponudu doda i novu terensku verziju.

Predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Njujorku, Grand Cherokee Trailhawk će popuniti ponudu ultimativnim terencem u jednakoj meri u kojoj je to uradio sa manjim modelima Cherokee i Renegade.

Jeep je nekoliko puta koristio Trailhawk oznaku na Grand Cherokeeu u prošlosti. Ona se prvi put našla na istoimenom konceptu iz 2012. godine, a zatim i na serijskom modelu godinu dana kasnije. Međutim, kada je Grand Cherokee osvežen 2014. godine Trailhawk je izbačen iz ponude, ali se sada ponovo vraća za 2017. godinu.

Jeep kaže da se odlučio za ovaj potez nakon što se Trailhawk opcija pokazala izuzetno popularnom na manjim Cherokeeu i Renegadeu. Trailhawk pruža Jeepov Quadra-Drive pogon na sva četiri točka, a on je zatim modifikovan u velikoj meri da podnese najveće terenske izazove.

On je odignut 27 centimetara od zemlje, što je najviše za neki Grand Cherokee model, a tu su i veliki broj električnih pomagala. Među njima je i sistem za pomoć pri vožnju u brdskim uslovima, a Trailhawk pruža i odličnu zaštitu ispod vozila i standardne 18-inče felne.

Kada je reč o mehanici, Trailhawk će biti dostupan sa po dva benzinska i dizel motorima. To znači da je standardan motor popularni 3.6L Pentastar V6 sa 290 ks i 353 Nm obrtnog momenta, a jedina preostala benzinska opcija je 5.7L Hemi V8 sa 360 ks i 529 Nm obrtnog momenta.

SRT model sa 470 ks, na žalost, neće biti dostupan na Trailhawk opciji. Kada je reč o dizelima, kupac može da bira između dve verzije 3.0L V6 motora, od čega slabija razvija 188 ks i 440 Nm obrtnog momenta, a moćnija 240 ks i 569 Nm obrtnog momenta.

Sa dizajnerske strane, Trailhawk nudi agresivnije branike, nove oznake, nosač na krovu i retrovizore u identičnoj boji kao ostatak vozila, dok je enterijer dobio standardna kožna sedišta i više standardne i opcione opreme.

U 2015. godini Grand Cherokee je pronašao oko 196.000 kupaca u Americi i preko 277.000 u svetu, a dodavanje Trailhawk opcije svakako samo može da poveća navedenu cifru.

Autor: Talladega
Slike: Jeep
brzabrzina.com

Komentari

comments powered by Disqus