Registruj se

Noviteti: Tesla Model 3

Konačno je tu. Nakon nekoliko godina glasina i nagađanja,Tesla Motors je predstavio svoj osnovni model – Tesla Model 3. Radi se o uglađenoj električnoj limuzini visokih performansi , koja je dostupna širokim masama na Zapadu


Foto: 
Smnt

Najsporiji osnovni model će imati ubrzanje od 0-100 za manje od šest sekundi, dok će minimalna autonomija iznositi oko 350 kilometara sa jednim punjenjem. Očekuje se da će opciono moći da se kupi i model sa povećanim dometom.

Model 3 je dovoljno veliki da se u njega komotno može smestiti pet odraslih osoba. Enterijer je povećan tako što je instrument tabla pomerena maksimalno napred. U isto vreme, putnici na zadnjem sedištu mogu uživati u pogledu kroz potpuno stakleni krov. Ono što privlači pažnju kod unutrašnjisti automobila je izostanak klasičnih instrumenata, koji su zamenjeni velikim petnaestoinčnim ekranom osetljivim na dodir.

Foto: 
Steve Jurvetson
 

Tesla tvrdi da je Model 3 "neverovatno bezbedan" i da bi trebalo da osvoji 5 zvezdica u svim testovima.

Foto: 
Steve Jurvetson
 

Početna cena ovog modela iznosi 35.000 dolara, a prve isporuke bi trebalo da počnu krajem sledeće godine. Do sad je rezervisano preko 400.000 primeraka, od toga je preko 130.000 primeraka rezervisano pre premijere.

I za kraj, nadamo se da ćemo uskoro i na našim putevima videti što veći broj ovakvih vozila. 

Autor: Dragoljub Đorđević

Komentari

comments powered by Disqus