Registruj se

Noviteti: Ferrari GTC4 Lusso

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi Ferrari je predstavio osveženi FF sa novim imenom i velikom listom unapređenja.

Ovaj automobil će sada biti poznat kao GTC4 Lusso i donosi nam veliki broj promena da bi se razlikovao u odnosu na model koji zamenjuje.

Aerodinamični dodaci se odnose na novu masku sa otvorima i malim spojlerom za bolju kontrolu pri većim brzinama, a iz kompanije kaže da je CD značajno manji u poređenju sa FF. Italijanski proizvođač vozila cilja na potpuno nove kupce i to one mlađe koji u prošlosti nikada nisu vozili Ferrari.

Istraživanja su pokazala da vlasnici FF-a mnogo više voze svoj automobil u poređenju sa ostalim vlasnicima Ferrarija, što nam govori da bi GTC4 Lusso mogao da popuni poziciju gran turismo proizvoda kompanije.

Njega pokreće identičan 6.2L V12 motor kao i FF, ali je snaga povećana sa 651 ks na 680 ks dok je obrtni momenat ostao na identičnih 697 Nm.

Oko 80% obrtnog momenta je dostupno već na 1,750 RPM, a snaga se prenosi na sva četiri točka preko sedam brzina automatskog menjača.

Ferrari kaže da navedeni motor pruža moćan i elegantan zvuk koji će na prvi pogled biti prepoznat kao da dolazi od ovog italijanskog giganta.

Ubrzanje do 100 km/h iznosi 3.4 sekunde ili za 0.3 sekunde brže nego pre, a maksimalna brzina je ostala identičnih 333 km/h.

Težina vozila se nije menjala i dalje iznosi 1,790 kg, što nam govori da bi i potrošnja trebalo da ostane identična.

Kao i u prošlosti, GTC4 Lusso pruža pogon na sva četiri točka čime bi trebao da bude u stanju da savlada vožnju u svim vremenskim uslovima i po tome će da bude poseban model u ponudi Ferrarija. Što se tiče enterijera, u njemu i dalje ima dovoljno prostora za četiri odrasle osobe, a audio sistem je sada isporučio Delphi.

Volan je nešto manji nego u prošlim modelima dok se po prvi put u istoriji između sedišta nalazi i mala kutija koju FF nije imao.

I pored svih unapređenja, početna cena od 300,000 dolara (oko 266,000 evra) se ne bi trebalo menjati u značajnijoj meri, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima na leto.

Kada se zna da Ferrari obično izbacuje samo pobednike, nema sumnje da će GTC4 Lusso sigurno nastaviti sa uspesima.

Autor: Talladega

Slike: Ferrari
brzabrzina.com

 

Komentari

comments powered by Disqus