Registruj se

Predstavljamo: Alpina B7

Iako za njim postoji veliko interesovanje već neko vreme, iz nekog razloga BMW ne želi da proizvede M verziju popularnog 7-Series.

Slavni nemački proizvođač vozila nudi takvu opciju na gotovo svim svojim automobilima (2-Series, 3-Series, 4-Series, 5-Series i 6-Series) pa i nekim terencima (X5 i X6), ali najveći model kompanije 7-Series i dalje nema konkurenciju vozilima kao što su Porsche Panamera Turbo, Mercedes S65 AMG i Audi S8.

Pomoć je na putu i čuvena nemačka firma Alpina je nedavno predstavila svoj najmoćniji model u istoriji - B7.

Ovaj automobil je zasnovan na nedavno predstavljenoj novoj generaciji 7-Series, a zatim je krenula dugačka lista modifikacija. Najveća od njih se odnosi na već postojeći 4.4L turbo V8 motor iz 750i čija je snaga povećana sa standardnih 445 ks i 651 Nm obrtnog momenta na maksimalnih 600 ks i 800 Nm obrtnog momenta.

B7 je dostupan samo sa pogonom na sva četiri točka i pruža impresivna ubrzanja, pa tako ubrzanje do 100 km/h iznosi 3.6 sekundi uz maksimalnu brzinu od 309 km/h. To je za 0.2 sekunde brže u poređenju sa prethodnikom, koji je razvijao "samo" 540 ks.

Pored moćnijeg motora B7 je dobio i unapređenu suspenziju za bolje ponašanje u krivinama i veću udobnost, a velike zasluge za to imaju i 20-inčne felne.

Sa dizajnerske strane B7 se razlikuje od standardnog 7-Series po velikom broju oznaka i nešto izmenjenim prednjim i zadnjim branicima.

Kupac može da bira između samo dve boje (plava i zelena) uz obećanje da će veći broj da usledi nešto kasnije. Kada je reč o enterijeru tu su novi volan i sedišta i veći izbor standardne i opcione opreme, pa je tako sva tehnologija koja se nudi u 7-Series takođe dostupna i na B7.

Kupac može da bira i između nekoliko boja kao i enterijera urađenih u različitom stilu, kao što su veća doza drveta ili hroma.

Proizvodnja i prodaja B7 startuju u septembru, a početna cena u Severnoj Americi će iznositi oko 140,000 dolara (oko 124,000 evra).

To je nešto veća cifra nego za već pomenuti Mercedes i Audi, ali nema sumnje da Alpina i vredi toliko više.

Autor: Talladega

Slike: Alpina
brzabrzina.com

 

Komentari

comments powered by Disqus