Registruj se

U Ženevi predstavljen Fiat 500S

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi FIAT je dodao još jednu verziju popularnog 500 koji nosi S (Sport) oznaku.

 

Popularnom 500 svakako nije potrebna veća promocija jer je prošle godine preko 180,000 primeraka pronašlo kupce u Evropi, što je rekordna godina od  2007. kada je ovaj automobil stigao na tržište.

 

500 je ponovo osvežen prošle godine, a S je namenjen svima onima kojima su dizajn i imidž bitniji od performansi.

U poređenju sa standardnim 500, S se razlikuje po posebnim branicima i više hromiranih detalja, ali je posebna pažnja posvećena 15-inčnim felnama u crnoj boji.

 

Kao i u prošlosti, prava snaga 500 je u visokom broju opcija za modifikovanje po želji kupaca, a tu su dve potpuno nove boje (plava i zelena).

Kada je reč o enterijeru tu su nova kožna sedišta i detalji u identičnoj boji kao i sam automobil, a kupac može da bira i između nekoliko dizajna volana i kontrolne table.

 

Svi S modeli dolaze sa standardnim monitorom i Uconnect konekcijom za mobilne telefone, a za ekstra novac vlasnik može da dobije i konekciju za Apple CarPlay i Android Auto.

Kada je reč o mehanici, model predstavljen u Ženevi je ponudio 1.3L MultiJet dizel motor sa 95 ks, koji čini ovaj automobil veoma ekološkim. Kombinovana potrošnja iznosi samo 3.4 litra na 100 kilometara dok je CO2 emisija takođe niskim 89 g/km. Njegove performanse su u samom skladu za svoju klasu pa tako ubrzanje do 100 km/h iznosi 10.7 sekundi dok je maksimalna brzina 180 km/h.

 

Pored kupea, S će biti dostupan i kao kabriolet, a u Ženevi je izložen model sa poznatim 0.9L TwinAir motorom od dva cilindra koji razvija 105 ks. Identičan motor se može dobiti i u verziji sa 84 ks, a tu je i osnovni model iz ponude, 1.2L sa 68 ks. 500S je rezervisan samo za evropsko tržište i neće se pojaviti u prodaji u Severnoj Americi.

 

Ostaje veliki žal za ovom vesti posebno kada se zna da italijanskom proizvođaču vozila ne cvetaju ruže u Americi i da bi atraktivan model kao što je S svakako privukao veliku pažnju.

Autor teksta: Talladega
Foto: FIAT
brzabrzina.com

 

Komentari

comments powered by Disqus