Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo:Mitsubishi Outlander Sport

Mitsubishi Outlander Sport je jedan od retkih uspeha za ovog japanskog proizvođača vozila na američkom tržištu.

Od 80.683 Mitsubishija prodatih na ovom tržištu u prvih deset meseci 2015 godine, Outlander Sport je igrao ulogu sa 30.655 vozila. Iz tog razloga, ovaj mali krosover je veoma bitan za Mitsubishi, a on se nije menjao od kada je predstavljen u trećoj generaciji 2010 godine. Outlander Sport je poznat na tržištu Azije kao RVR, odnosno kao ASX u Evropi, a njegova osvežena verzija je debitovala na ovogodišnjem salonu automobila u Los Anđelesu.

Mitsubishi je odlučio da prati istu strategiju sa kojim je nedavno predstavio osveženi veći Outlander, a to su minimalne promene da kupci primete razlike bez da se oštete svi detalji koji su krasili ovaj krosover u prošlosti. Poznati "Dynamic Shield" dizajn, koji je originalno predstavljen na Lanceru još od 2006 godine, je i ovaj put osvežen, a Outlander Sportu daje agresivan dizajn koji spada u vrh klase.

Najveće promene se mogu primetiti u prednjem delu, sa novim branicima i više hroma, čime Outlander Sport definitivno deluje elegantnije. Tu su i nove 18-inčne felne i tri nove boje koje pre nisu bile dostupne - siva, bela i braon. Mnogo veće promene je pretrpeo enterijer, gde se dizajn nije menjao u većoj meri, ali su materijali svakako boljeg kvaliteta. Po prvi put u svojoj istoriji Outlander Sport nudi volan prekriven kožom, kvalitetnija kožna sedišta i automatsku klimu, a lista standardne i opcione opreme je veća nego ikada pre. Kada je reč o mehanici, promena nije bilo. Standardan motor je i dalje 2.0L sa 148 ks uz opcioni 2.4L sa 168 ks. Ovaj krosover je jedini u klasi koji se još uvek može dobiti sa pet brzina manualnim menjačem, ali samo na osnovnom ES modelu, dok će ostatak ponude nastaviti da pruža CVT automatski menjač.

U ostatku sveta, Outlander Sport se može dobiti sa još dva benzinca (1.6L sa 117 ks i 1.8L sa 140 ks) i dva dizela (1.8L sa 114 ks i 2.2L sa 147 ks). Spomenućemo da je Outlander Sport i najjeftiniji krosover u klasi i to sa velikom razlikom, a njegova početna cena iznosi samo 19,600 dolara (oko 18,500 evra). Sa osveženim dizajnom, Outlander Sport bi trebao da opstane u prodaji do 2017 godine, kada će da debituje potpuno novi model, a on bi trebalo da bude dostupan i kao plug-in hibrid.

Autor: Talladega

Slike: Mitsubishi
brzabrzina.com

 

Komentari

comments powered by Disqus