Registruj se

Najave: Mazda RX-Vision

Prošle su tri godine od kada je ugašena Mazda RX-8, poslednji automobil sa rotacionim motorom na svetu, a da japanski proizvođač vozila vredno sprema naslednika pokazao je ovogodišnji sajam automobila u Tokiju.

Na ovoj lokaciji je predstavljen RX-Vision koncept, koji bi trebalo da se pojavi u serijskoj proizvodnji 2017 godine na 50-godišnjicu Mazdinog prvog rotacionog motora (Cosmo Sport). RX-Vision pruža motor napred i pogon na zadnjim točkovima, a ovaj kupe sa dva sedišta bi trebalo da čini vrh ponude japanskog giganta.

Mazda naziva sledeću generaciju rotacionih motora SkyActiv-R i oni bi trebali da reše tri ključna problema ovim motora - loša ekonomičnost, ispod-prosečan kvalitet i visoki izduvni gasovi. Međutim, u ovom momentu nemamo više informacija, pa će publika sigurno morati da čeka nekoliko godina pre nego što dobijemo više detalja. RX-Vision je dugačak 4,389 mm, širok 1,925 mm i visok 1,1160 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2,700 mm.

 

To ga čini sličnih dimenzija kao Jaguar F-Type, ali je visina značajno niža, posebno u prednjem delu zahvaljujući kompaktnim dimenzijama rotacionog motora. Serijski model bi trebalo da bude nešto manji sa ciljem da napadne Porsche Cayman kao glavnog konkurenta. Na salonu automobila u Tokiju, Mazdin glavni inženjer za proizvodnju novih vozila Kiyoshi Fujiwara je odgovarao na pitanja novinara. On nije želeo da precizira o kojoj je snazi reč, ali ako Mazda želi da napadne Cayman, RX-Vision će morati razvijati minimalno 300 ks.

Mazda još uvek razmatra opciju turbo motora, kao i kombinaciju turbo motora i električnog motora, ali su šanse male da će ova druga opcija ući u serijsku proizvodnju. Kompanija takođe kaže da je njena želja da ponudi i manualni menjač, ali su šanse dosta veće da će u ponudi biti samo automatski menjač sa duplim kvačilom. Mazda razmatra i korišćenje aluminisje školjke, a kako je Cayman težak 1,405 kg, Japanski proizvođač vozila svakako želi da nadmaši ovu cifru.

 

Sa dizajerske strane, RX-Vision prati KODO dizajnersku školu koju smo do sada dosta puta

videli na raznim Mazdinim automobilima, a sam dizajn se ne bi trebalo menjati u velikoj meri. Za kraj, Fujiwara nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje hoće li Mazda ponovo koristiti RX oznaku. Dok neke priče kažu da će automobil nositi RX-7 oznaku, u čast prethodnika, s druge strane ipak pominju RX-9 oznaku, kao naslednika RX-8.

U svakom slučaju, više detalja bi trebalo da znamo već sledeće godine kada testiranje započne.

Autor: Talladega

Slike: Mazda

brzabrzina.com

Komentari

comments powered by Disqus